ДЈЕТИЊСТВО МОЈЕ, ПУНО СИ СВАКОГ СЈАЈА...

ДЈЕТИЊСТВО МОЈЕ, ПУНО СИ СВАКОГ СЈАЈА...

понедељак, 7. фебруар 2011.

Конститутивни народи и националне мањине у Босни и Херцеговини







Ученици деветог разреда су се, по једном задатку, бавили најљепшим празницима конститутивних народа, а по другом задатку - националним мањинама у Босни и Херцеговини. Тако је представљен Божић, Бајрам, Васкрс, Нова година - исламска, Дан заљубљених, Сви свети, крсна слава... Сви су уживали у представљању празника. Били су нарочито заинтересовани за оне о којима нису много знали. На крају су закључили да сви добијају поклоне, слаткише, праве се добри колачи и молитвама, на свим овим наизглед различитим странама, се постаје бољи човјек!

СВЕТИ НИКОЛА, Живана Келеч 7-4

Празник који дјеца жељно ишчекују је Свети Никола, јер на тај дан већина дјеце добија доста поклона. Свети Никола је 19. децембра и доста људи слави овај дан.
У нашој школи за тај празник одржавају се представе. Ове године ученици средње и основне школе одржали су приредбу у којој су се изводиле разне тачке, глума, рецитације и сл.
Такође смо били маштовити, па смо ученика из 9. разреда обукли као Светог Николу и он је дијелио поклоне малој дјеци. Израз лица код те дјеце одражавао је срећу, па је и нама било драго због тога.
Нека се Свети Никола још дуго година слави са пуно радости!!!



Активности ученика виших разреда у припреми поклона за наше мале другаре су за сваку похвалу! Са нарочитом пажњом и љубављу су припремали поклоне и паковали их у, само за ту прилику израђене, црвене чизмице. Захваљујући помоћи неких наставника, од којих истичемо наставнице Санелу и Ану, и ове године је акција "Један слаткиш - једно дијете" у потпуности успјела!!! Још један доказ колико су дјеца велики људи!!!